وي با اشاره به راهاندازي کاروانهاي زيارتي اتباع افغاني به مقصد مشهد مقدس يادآور شد: در سال 89 در نشستي که در استانداري خراسان رضوي برگزار شد راهاندازي کاروانهاي زيارتي اتباع افغاني پيشنهاد و مورد موافقت قرار گرفت و در خردادماه همان سال پنج کاروان اتباع افغاني براي شرکت در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خميني (ره) وارد ايران شدند.
وي افزود: اين موضوع تا پايان سال 89 ادامه پيدا کرد و 12 کاروان ديگر نيز وارد ايران شدند.
اميني ادامه داد: با همکاري دستگاههاي مختلف کاروانهاي زيارتي متعددي از افغانستان وارد ايران شدند و تا پايان سال گذشته 183 کاروان به ايران آمدند.
وي با بيان اينکه ميانگين حضور اتباع افغاني که توسط اين کاروانها به ايران سفر کردهاند يک ماه است يادآور شد: براي مسافران اين کاروانها ويزاي گروهي صادر ميشود.
وي اضافه کرد: تاکنون 351 کاروان با ظرفيت بيش از 14هزار نفر از افغانستان وارد ايران شدند.
وي همچنين از اجراي طرحي موسوم به طرح کفالت در خصوص کاروانهاي اتباع افغاني خبر داد.
اميني اضافه کرد: در صدد هستيم که از ايران نيز کاروانهايي را متشکل از اتباع افغاني به مقصد شهرهاي مختلف افغانستان راهاندازي کنيم.
در ادامه اين نشست «علي غمخوار» به عنوان نماينده بخش خصوصي نيز در سخناني با اشاره به اهميت و نقش توسعه گردشگري ايران و افغانستان خواستار رفع موانع پيش روي ورود و خروج گردشگران دو کشور شد.
وي با بيان اين که 75درصد گردشگراني که به ايران سفر ميکنند از کشورهاي همسايه هستند افزود: با توجه به اين موضوع گردشگري منطقهاي بايد مورد توجه دستاندرکاران قرار گيرد.
وي اضافه کرد: صدور ويزاي گروهي، تسهيل در صدور ويزاي سلامت و همچنين تسهيل براي صدور ويزاي اتباع افغاني که براي زيارت کربلاي معلي قصد عبور از ايران را دارند ميتواند در توسعه گردشگري دو کشور تاثيرگذار باشد.
الف/108
انتهای پیام/